Medievärldens redaktionsblogg

Utveckling av sajten – och övriga plattformar

”Om vår sajt är NK-huset så är ettan skyltfönstret mot gatan, och undersajterna är butikerna.”

20081125603, originally uploaded by mediaxel.

Sent i onsdags hade vi ett webbmöte. Anders ritar sajt på tavlan. Tanken, för tillfället, är att:

Artiklarna ska ha avancerade funktioner för att dela och blogglänkar via Knuff eller Twingly ovanför sig. Till höger ligger relaterade länkar (baserade på taggar) samt utvalda relaterade artiklar (baserade på att vi manuellt valt dem)

Sajten ska bestå av ett antal (5-10) undersajter, uppdelade ämnesvis, som Etik och lag, Pressfrihet, och Företag/Afffärer. Undersajten innehåller puffar och en artikellsita, samt relaterade flöden i egen spalt. Vissa artiklar kan hamna på mer än en undersajt.

Puffarna ska oftast bygga på bild+rubrik, men kan också vara en playknapp för rörligt, eller ett citat. För att klara det köper vi genre-bilder.

Ettan ska bestå av en vänsterspalt med senaste nytt, och en huvudspalt med puffar för det mest intressanta innehållet. Målet är att ha en etta utan scroll!

”Om vår sajt är NK-huset så är ettan skyltfönstret mot gatan, och undersajterna är butikerna.”

Written by Axel Andén

november 28, 2008 den 5:50 e m

Publicerat i utvecklingsarbete

Tagged with , , ,

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Vänta en sekund – ni har glömt annonsvdelningen!!! – hur ska de jobba framledes – traditionellt eller med sociala medier, mobilt, ´m.m. hur ser deras affär ut i eran nya värld? Är dom med på tåget?

  typografborg

  december 5, 2008 at 9:23 f m

 2. Nej, vi har inte glömt annonserna och annonsbolaget. De finns med i processen. De kommersiella budskapen på nätet domineras fortfarande av banners, som liknar pappersannonseringen. Men det utvecklas hela tiden nya former av reklam och annonser och vi skulle gärna se att de fann sin väg in i vårt projekt och plats på den nya hemsidan.
  Jag är öppen för blandformer mellan information och reklam, så länge rågången mot journalistiken är tydlig.

  andersahlberg

  december 11, 2008 at 12:23 e m


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: