Medievärldens redaktionsblogg

Utveckling av sajten – och övriga plattformar

EU-parlamentariker kritiska mot mångmiljonstöd till Eritrea

Att ge pengar till ett av världens mest förtryckande regimer går emot vad EU står för, skriver de båda EU-parlamentarikerna Ana Gomes och Eva-Britt Svensson sedan EU-kommissionen beslutat avsätta 120 miljoner euro till Eritrea.

De båda parlamentarikerna ger en eloge till tidningen European Voice för att den skriver om ”EU-kommissionens senaste blunder”.

Som parlamentariker är vi förskräckta över kommissionens avsikt att bistå Eritrea, skriver de.

Detta säger emot de värden som EU står för, nämligen demokrati, frihet och fred och är ett övergrepp på principerna i det europeiska utvecklingssamarbetet som  kännetecknas av  mänskliga rättigheter och lagars giltighet.

Det är inte EU:s uppdrag att diktera villkoren och  göra policyval för eritreanerna, men EU bör avhålla sig från att stödja en regim som gör hela Afrikas Horn instabilt och nekar sitt folk basala mänskliga rättigheter som yttrandefrihet, pressfrihet och religionsfrihet, skriver Ana Gomes  och Eva-Britt Svensson.

European Voice är en engelskspråkig tidning som ägs av The Economist-gruppen och bevakar nyckelinstitutionerna inom EU, kommissionen, parlamentet och ministerrådet.  

Karin Lindell

Written by andersahlberg

mars 9, 2009 den 4:53 e m

Publicerat i Uncategorized

%d bloggare gillar detta: