Medievärldens redaktionsblogg

Utveckling av sajten – och övriga plattformar

Inte främst en redesign

Nu är nya sajten igång! (Men mycket är inte riktigt hundra fortfarande)

De flesta synpunkter vi fått hittills gäller utseendet, och det är viktigt och spännande att få ett nytt utseende! Men det är inte egentligen det som är ”grejen”.

Den stora förändringen ligger i den nya plattformen, att vi nu ligger på en open source-plattform, med helt nya möjligheter att snabbt lägga till och ta bort funktioner.

(Nästan) allt är möjligt nu, så det skulle vara spännande att veta vad som efterfrågas!.
Borde vi till exempel lägga in Facebook Connect eller Google Friend Connect? Eller båda?
Skulle följ oss på-knappar vara intressanta?
Och vilka sajter ska vi ha för att dela artiklar, de som ligger nu är en slags standad!

Tack alla som har varit med och hjälpt oss så här långt, särskilt tack till Sofia Mirjamsdotter, Joakim Jardenberg och Pelle Sten som hjälpt oss från början till nu!

Och det är nu det börjar!

Written by Axel Andén

mars 11, 2009 den 10:22 f m

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Tänder en cigarr och gratulerar till födseln. Bra jobbat so far, och underbart att du fortsätter ha rätt attityd. ”Det är nu det börjar.”

  Yes!

  Joakim Jardenberg

  mars 11, 2009 at 10:26 f m

 2. Gratulerar, igen, till den coolaste nyhetssajten i Sverige idag, ni har verkligen lyssnat och tagit till er, och åstadkommit något som jag hoppas att fler tar efter.

  Och tack för att jag fått vara med på vägen!

  mymlan

  mars 11, 2009 at 8:29 e m

 3. […] hade Medievärlden premiär för sin nya sajt, och den är något alldeles extra. Bland det mest innovativa jag sett i Sverige, […]

 4. Jag som har grattat och kommenterat er bara på Jaiku, shame on me! Stort grattis och citerat från mitt Jaiku:
  ”Surfar runt på nya Medievärlden och är stolt över @axzl & Co! Mycket nöjd med det mesta :D”
  ”De har verkligen tagit till sig alla råd och gjort en så mycket mera tilltalande sajt. Nu finns det massor att klicka på 🙂 Intuitivt har jag tre funderingar:
  – Arbete och Metoder samt Forskning och Framtid känns ganska nära varandra. Kanske kan slås ihop.
  – RSS-flödet verkar inte ha kommit igång riktigt? Det vore plus med egna flöden per avdelning/ämne.
  – Startsidan innehåller unikt innehåll som tex. rörligt och bloggar. De kan med fördel flyttas till de gemensamma ytorna för att hittas bättre.”

  Och så har jag hört talas om Dansgolvet, när kommer den? 🙂

  Paula Marttila

  mars 12, 2009 at 4:19 e m

 5. Tack för de vänliga orden! (upptäckte Jaiku-posten nu också!)

  1: Vi ska överväga hopslagning där, håller med om att de ofta överlappar. Känns de andra mer självklara.

  2: Står på listan!

  3: Förstår inte riktigt vad du menar med de gemensamma ytorna, menar du områdessidorna?

  Och så dansgolvet! Det är förstasidan under sliden vi kallar för dansgolvet! Där rör vi oss med vårt eget material blandat med en massa främlingar och mer eller mindre bekanta. På dansgolvet kan vad som helst hända!

  Finns det några önskemål?

  axel

  mars 13, 2009 at 2:35 e m

 6. Hej Axel,

  Med gemensamma ytor tänker jag främst på mitt- och högerspalten som följer med på varje sida. Varför inte ta och lägga Rörligt som en egen huvudavdelning vid förslagen hopslagning av avdelningar?

  Dansgolvet, grymt. Det är bra att det lever och att ni också själva rekommenderar.

  Mediefolk och Mediepersoner är lätt förvirrande. Tar inte lång tid att lära sig men lätt att missta sig för att det är samma innehåll på båda. När jag klickar på Mediepersoner ändras navigering till Mediefolk, huvudavdelning för Mediepersoner. En länk där till Mediefolk hjälper förtydliga och hitta, ingår kanske i punkten åtta på todo-listan?

  Paula Marttila

  mars 13, 2009 at 10:37 e m

 7. […] I måndags var tanken att Medievärlden skulle släppa sin nya sajt. De stötte dock på en del bekymmer och istället skrevs nyheterna i bloggen. En alldeles utmärkt lösning som fungerar så bra just på grund av transparensen. När man som läsare blir ständigt uppdaterad om hur och varför står man ut med ganska lång nertid. Hur som helst – på tisdagen var det äntligen dags, och Medievärldens nya sajt talar bäst för sig själv, även om de har haft fortsatt strul med servrar och legat nere under längre stunder. Jag älskar gränslösheten, lekfullheten och viljan att verkligen testa allt som testas kan. Det är nu det börjar! […]

 8. vi ändrade rubriken till personporträtt, och kommer eventuellt att puffa för den på mediefolksidan. Vi funderar också på det där med placeringen av bloggen och rörligt. När läget normaliseras vill vi ju att rörligt ska vara en del av det dagliga och då kommer det ju dyka upp lite varstans..

  axel anden

  mars 16, 2009 at 6:17 e m


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: