Medievärldens redaktionsblogg

Utveckling av sajten – och övriga plattformar

NYT är bra men inte kinesisk

Kina som världens centrum? Inte nu längre. Inte sedan 1980, enligt  Michael Anti, kinesisk journalist och bloggare, som för drygt tre år sedan fick sin blogg stängd för att Microsoft böjde rygg inför Kina.

Hans land börjar så sakta vänja sig vid att det finns en värld därute. Sanningen finns bakom muren. Kinesen, åtminstone den som tillhör eliten, hämtar sina nyheter om väst från nätet, ett sätt att undvika censur- och propagandastyrd information. På Yeean.com översätter frivilliga och oavlönade nyheter från New York Times, Economist och Guardian. Ingen censur. Det är det nya hoppet, säger Michael Anti och visar referat från sex års partikongresser på People´s Dailys ettor. Den ena går inte att skilja från den andra.

Vi måste bli professionellare i vår bevakning av omvärlden, säger Michael Anti.New York Times är ”great” men inte kinesisk.

Annonser

Written by karinlindell

mars 19, 2009 den 1:34 e m

Publicerat i Uncategorized

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] är intresserad av andra mediefrågor än Medievärldens sajts utveckling, här är till exempel ett inlägg om Michael Anti, kinesisk journalist och bloggare, som för drygt tre år sedan fick sin blogg […]


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: