Medievärldens redaktionsblogg

Utveckling av sajten – och övriga plattformar

Nu tar vi bort vår Facebooksida – och återuppstår i ny form

I somras, eventuellt tidigare än så, omvandlades den slumrande gruppen Medievärldens Vänner till ett personkonto på Facebook. Det skedde automatiskt och utan vår vetskap. Personen Medievärlden fick inte med sig några av gruppens vänner, men det började komma en del vänförfrågningar. Den senaste veckan har vi jobbat aktivt med kontot, lagt till vänner och innehåll.

Igår uppmärksammades vi på att det vi gör strider mot Facebooks regler. Företag och organisationer ska ha en page inte ett personligt konto.

Efter att ha diskuterat på redaktionen och med personer vi litar på har vi bestämt oss för att stänga Tidningen Medievärlden som personkonto och återuppliva den som företagspage. Huvudskälen är tre:

1. För att följa reglerna och inte riskera repressalier.

2. För att inte inkräkta på våra vänners integritet. Den som blir vän med Tidningen Medievärlden ger alla som är anställda på Medievärlden access till sin personliga sida. (så antar vi att det inte blir i relationen företag – fans).

3. För att det ger företagsspecifika fördelar, som exempelvis statistik.

Det som känns tråkigt är att relationen ”fan” låter mindre sympatisk än relationen ”vän”. Och att vi måste börja om från början igen på Facebook.

Men nu gör vi det här, och hoppas att ni som ville vara våra vänner också vill bli våra fans! (Det blir ni här: http://www.facebook.com/pages/Medievarlden/124039139426

Written by Axel Andén

augusti 26, 2009 den 12:44 e m

Publicerat i sociala medier

4 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kör wordpress

  Eduronflux

  augusti 27, 2009 at 1:11 e m

 2. Hej!

  Verkar vettigt! Men det finns alltså inget sätt att omvandla sig och behålla vännerna?

  Och man måste alltså stänga ner sin profil innan man kan lägga upp en grupp?

  Maria Nilsson, webbchef Dagens Samhälle (som precis lagt upp en DS-profil på Facebook och borde gör om den till en företagssida…)

  Maria Nilsson

  september 2, 2009 at 7:53 f m

 3. 1. Det är möjligt att det går, om man kontaktar Facebook. Jag var lite för otålig för det och hade en känsla av att det inte skulle gå eftersom det finns lite olika funktioner. Vi hade bara jobbat med vår i några dagar så det kändes inte så jobbigt.

  2. Nej, det behöver man inte (jag antar att du med grupp menar page), jag startade vår page från vår Medievärlden-profil. Sedan gjorde jag så att hela redaktionen blev administratörer via sina privata profiler. Sedan tog jag bort medievärlden-profilen. (Jag gjorde det rätt omgående eftersom jag tänkte att det blir förvirrande med två parallella)

  Hoppas svaren kan vara till hjälp!

  axel

  september 3, 2009 at 8:50 f m

 4. Hej, tack Axel för svar./Maria

  Maria Nilsson

  september 8, 2009 at 6:50 f m


Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: